Η παραλία των Εγκρεμνών μετά το σεισμό παραμένει η πιο μαγευτική παραλία.

Μετά τον μεγάλο σεισμό του 2015 στη Λευκάδα, η διάσημη παραλία των Εγκρεμνών, δίπλα στο Πόρτο Κατσίκι χάθηκε κάτω από τόνους χώματος. Κατολισθήσεις κάλυψαν τους Εγκρεμνούς με πελώριους βράχους με αποτέλεσμα η αγαπημένη παραλία ντόπιων και επισκεπτών να υποστεί μεγάλες ζημιές.

Ένα χρόνο μετά, όμως, η ίδια η φύση φρόντισε να επαναφέρει την παραλία στην προηγούμενη, εντυπωσιακή κατάστασή της αφού η δύναμη της θάλασσας την έστρωσε και πάλι με την χρυσαφένια αμμουδιά της.

Δυστυχώς, πρόβλημα εξακολουθεί να αποτελεί η πρόσβαση στην παραλία καθώς τα περίπου 350 ξύλινα σκαλοπάτια που οδηγούσαν σε αυτή, έχουν καταστραφεί. Έτσι, όσοι θέλουν να κολυμπήσουν στα τιρκουάζ νερά της, θα πρέπει να πάρουν καραβάκι.

Στο βίντεο που βρήκε το σάιτ lefkadanews.com, βλέπουμε την παραλία των Εγκρεμνών στη Λευκάδα, όπως την κατέγραψαν με drone πριν από περίπου 1 μήνα.

Όπως θα δείτε η φύση έχει κάνει αυτό που πρέπει, η παραλία ελάχιστα διαφέρει από την κατάσταση προ σεισμού και παραμένει υπέροχη. Το σάιτ τονίζει ότι εξακολουθεί να υπάρχει θέμα πρόσβασης σε μία από τις κορυφαίες παραλίες του πλανήτη.

Δείτε το βίντεο