Τι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα αν δεν πλυθεί για δυο ημέρες

Όλοι είχαμε έναν συμμαθητή στο λύκειο ή το πανεπιστήμιο που δεν έκανε μπάνιο καθημερινά. Ήταν εμφανές από τα λιπαρά μαλλιά, τον ιδρώτα του δέρματος και φυσικά την ενοχλητική μυρωδιά του σώματός του. Τότε, κάποιοι ίσως θέλανε ευγενικά να του υπενθυμίσουν τα οφέλη του να κάνει μπάνιο.

Τους χειμερινούς μήνες η κατάσταση είναι χειρότερη μιας και λανθασμένα πιστεύει πως ο κρύος καιρός τον κρατά δροσερό. Είναι δίκαιο να πούμε πως υπήρχε μια ικανοποίηση όταν δεν ήμασταν στην ίδια τάξη μαζί του όλα τα εξάμηνα.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πως παραλείποντας να κάνουν μπάνιο μερικές μέρες είναι καλό για τους ίδιους. Το πιο κοινό επιχείρημα για την αγνόηση ενός ωραίου, ζεστού μπάνιου είναι πως έτσι ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα και πως οι άνθρωποι των σπηλαίων δεν πλενόντουσαν καθημερινά. Μπορεί να είναι δύσκολο να το πιστέψουν μερικοί άνθρωποι αλλά το να κάνει κανείς ντους καθημερινά, είναι θεμελιώδες. Το να παρακάμπτει κανείς να πλυθεί έστω και για δύο ημέρες είναι πραγματικά ενοχλητικό.

Γιατί δεν θα ήθελε κάποιος να κάνει ντους το πρωί;     

Κάποιοι άνθρωποι δεν ικανοποιούνται με ένα ντους την ημέρα. Το να το απολαμβάνουν πρωί και βράδυ είναι αρκετά συνηθισμένο.

Σύμφωνα με μια έκθεση του 2008 από τη Svenska Cellulosa Aktiebolaget (SCA), μια παγκόσμια εταιρία υγιεινής, οι Αυστραλοί είναι οι πιο καθαροί άνθρωποι του πλανήτη.

Τα μωρά δεν χρειάζεται να πλένονται καθημερινά. Μια ή δύο φορές την εβδομάδα είναι υπέρ αρκετές.

Το καθημερινό ντους δεν είναι κάτι του παρελθόντος.

Ανάλογα με την υφή των μαλλιών σας, το καθημερινό πλύσιμο μπορεί να τα κάνει ξηρά και εύθραυστα.

Το σώμα σας πάντα έχει βακτήρια ακόμη κι αν πλένεστε καθημερινά.

Τα καλά βακτήρια εργάζονται επιμελώς για να κρατήσουν τα κακά βακτήρια μακριά.

Ωστόσο, το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται μια επιπλέον βοήθεια για να κρατήσει τα παθογόνα μακριά.

Όταν παραλείπετε το ντους μπορεί να σκεφτείτε πως αφού δεν ιδρώσατε, είστε καθαροί.

Παραμελώντας το ντους και γενικά το μπάνιο, καλωσορίζετε όλα τα κακά βακτήρια να κάνουν το σώμα μας μόνιμο σπίτι τους.

Το σώμα σας είναι υγρό και αλμυρό όταν δεν πλένεστε με αποτέλεσμα να προκαλείται ερεθισμός του δέρματος και μικρές εκδορές.

Το μπάνιο βοηθά να απαλλαγείτε από ότι κρατά το σώμα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο ιδρώτας είναι στην πραγματικότητα άοσμος. Αυτό που προκαλεί μυρωδιά είναι τα βακτήρια που καταναλώνουν τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά οξέα του σώματος.

Σκεφτείτε τις κοινωνικές επιπτώσεις. Δεν θα θέλατε να έχετε μια άβολη συζήτηση με το αφεντικό σας.

Αφήστε τις άσχημες μυρωδιές για τους ασβούς.

Δεν χρειάζεται να περνάτε μια αιωνιότητα στην ντουζιέρα σας.

Το να κάνετε υπερβολικά ντους με ζεστό νερό θα αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του σώματος οπότε καλύτερα να το αποφύγετε. Κάντε το για το καλό τις ανθρωπότητας χωρίς υπερβολές.