10 πράγματα που περιέχουν τα φαγητό των φαστφουντάδικων που προκαλούν αηδία
Φανταστείτε ένα ζουμερό Big Mac με τηγανητές πατάτες στο πλάι. Απλά σκεφτείτε αυτό το ζουμερό βοδινό κρέας, αυτό το κουλούρι με το σουσάμι και το λιωμένο αμερικανικό τυρί.

Σας τρέχουν τα σάλια;

Λοιπόν,κρατήστε την όρεξή σας.

Όλοι γνωρίζουν ότι τα McDonald ‘s έχουν μία από τις χειρότερες φήμες από  οποιοδήποτε άλλο εστιατόριο μεταξύ των εμπειρογνωμόνων της υγείας . Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν γιατί.

Η παχυσαρκία είναι μόνο ένας από τους λόγους. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι λόγοι που δεν θα πρέπει να σας προκαλούν έκπληξη, αν έχετε ποτέ ρίξει μια ματιά σε μερικά από τα συστατικά των προϊόντων της McDonald.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε 10 φρικιαστικά συστατικά των McDonald ‘s που θα πρέπει να σας κόψουν την όρεξή σας για αυτά. Δεν χρεισιμιποιουν τα McDonald ‘s μόνο αυτά τα συστατικά αλλά πολλά άλλα μικρά και μεγάλα παρόμοια καταστήματα.

1. Θειικό αμμώνιο

Το θειικό αμμώνιο είναι ένα ανόργανο άλας. Ο κύριος σκοπός του ; Λίπασμα. Προστίθεται και στα ζιζανιοκτόνα της Monsanto για να γίνουν πιο αποτελεσματικά.  Να και ένα άλλο διασκεδαστικό γεγονός για σας- το  θειικό αμμώνιο είναι επίσης επιβραδυντικό φλόγας! Η  κατανάλωση θειικού αμμωνίου προκαλεί διαταραχή ορμονών.

2. Έλαιο Σιλικόνης

Caulking-750x594

Μήπως χάσατε τους φακούς επαφής σας στο McNugget σας ; Μην ανησυχείτε, απλά συνεχίστε να τρώτε. Είναι εντελώς ασφαλές!

Τουλάχιστον αυτό είναι που υπονοεί η Mclogic  δεδομένου ότι το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται για να γίνουν οι  φακοί επαφής χρησιμοποιείται στα McNuggets.

Γνωστή ως διμεθυλοπολυσιλοξάνη ή έλαιο σιλικόνης, το χημικό χρησιμοποιείται επίσης σε καλαφάτισμα, λιπαντικά και στόκο.

Το έλαιο σιλικόνης είναι μη βιοαποικοδομήσιμο και η χρήση του έχει μειωθεί σε εμφυτεύματα στήθους, λόγω ανησυχιών για το κατά πόσον είναι ασφαλές. Η διαρροή του χημικού σε υδάτινα συστήματα έχει επίσης βρεθεί ότι βλάπτει την θαλάσσια ζωή.

Αλλά 37 εκατομμύρια nuggets σε μπουκιές που είναι εμπλουτισμένα με το χημικό ; Κανένα πρόβλημα. Μπα,είναι McLogic.

3. TBHQ

shutterstock_430289326-750x594

TBHQ! Δεν ξέρω γιατί κάποιος θα ήθελε να φάει κάτι με ένα όνομα τόσο μακρύ που να χρειάζεται ένα ακρωνύμιο με τέσσερα γράμματα.

Και όμως, το TBHQ βρίσκεται σε πολλά εμπορικά τρόφιμα από κράκερς και πατατάκια μέχρι, φυσικά, το fast food.

Χρησιμοποιείται, επίσης, σε καλλυντικά προϊόντα, λάκες και ρητίνες.

Παρά  το ότι αναφέρεται το TBHQ ως ‘απολύτως ασφαλές’, ο FDA έχει θέσει αυστηρό όριο για το πόσο μπορεί να τοποθετηθεί στα τρόφιμα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση TBHQ μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε επιδείνωση των συμπτωμάτων ADHD, του καρκίνου του στομάχου και καταστροφή του DNA.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί άνθρωποι ( λανθασμένα) πιστεύουν ότι το γρήγορο φαγητό είναι το μόνο πράγμα που μπορούν να αντέξουν οικονομικά να φάνε, είναι αλήθεια να πούμε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που τρώει McDonalds σε τακτική βάση προς το παρόν.

4.Προπυλενογλυκόλη

shutterstock_320404841-750x528

Σας αρέσει το αντιψυκτικό ;Για να είμαι ειλικρινής, προτιμώ να το βάλω στο αυτοκίνητό μου αντί στην διατροφή μου.

Η προπυλενογλυκόλη είναι το χημική που κάνει το αντιψυκτικό να απορροφά νερό.

Χρησιμοποιείται επίσης για την θεραπεία των εγκαυμάτων πράγμα που μπορεί να έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις εάν μείνει πάνω στο σώμα σας για πάρα πολύ καιρό.

Οι άνθρωποι που ήδη έχουν κάποιο πρόβλημα με τα μάτια, δερματικές παθήσεις και αλλεργίες ( βασικά, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ) έχουν αυξημένη ευαισθησία.

Μπορεί επίσης να προκαλέσει καταστολή του κεντρικού νευρικού συστήματος.

5. Καρμινικό οξύ

shutterstock_383357986-750x500

Το Καρμινικό οξύ παράγεται από τα έντομα για να απομακρύνουν τα αρπακτικά ζώα.

Σίγουρα δεν είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας για τους ανθρώπους αφού κυριολεκτικά συνθλίβουν τα έντομα για να τα βάλουν σαν χρώμα στα τρόφιμα.

Περίπου 70.000 έντομα σκοτώνονται, συνθλίβονται και εμποτίζονται με οινόπνευμα για να παραχθεί ένα κιλό βαφής.  Αλλά φυσικά η βιομηχανία γρήγορου φαγητού δεν καταλαβαίνει από τέτοια. Ο βασανισμός των ζώων είναι λίγο – πολύ ένα επιχειρηματικό μοντέλο εκεί.

Και αν το ‘ χιλιάδες έντομα  συνθλίβονται για το  γεύμα μου’ δεν σας θα φρικάρει, μην ανησυχείτε, το καρμινικό οξύ έχει επίσης συνδεθεί με το άσθμα, την διάρροια και μια σειρά από άλλα δυσάρεστα.

6. Κυτταρίνη

shutterstock_196330250-750x500

Επίσης γνωστή σαν  επεξεργασμένος πολτός ξύλου ( λες και ο απλός πολτός ξύλου στο φαγητό σας δεν θα ήταν αρκετό κακό), η κυτταρίνη βρίσκεται σχεδόν σε κάθε έτοιμο προϊόν. Στο τριμμένο τυρί, στην σάλτσα σαλάτας, στα muffins, στο σιρόπι φράουλας … ότι και να πείτε.

Η κυτταρίνη είναι ένα χαμηλό σε υδατάνθρακες τρόφιμο. Είναι ένα ‘συστατικό που εξαπατά’, επειδή αποτελεί μέρος της ουσίας των εν λόγω τροφίμων. Οπότε ναι, τεχνικά δεν τρώτε ένα σωρό υδατάνθρακες σε αυτό το burger, αλλά τρώτε πολύ δύσπεπτο ξύλο.

Αφήστε το για τους τερμίτες!

7. Βιομηχανική άμμος

shutterstock_397823665-750x499

Γνωστή και σαν πυριτία, η βιομηχανική άμμος χρησιμοποιείται για να κατασκευασθεί το γυαλί,οι οπτικές ίνες και το τσιμέντο. Ταχυφαγεία, όπως η McDonalds, το βάζουν στο κρέας για να μην σκληραίνει.

Είναι επικίνδυνο για την αναπνοή. Στα εργοστάσια χρησιμοποιούνται βιομηχανικές στολές και μάσκες για την προστασία των εργαζομένων.  Αλλά στο burger σας ; Κανένα πρόβλημα! McLogic!

8. Κυστεΐνη – L

duck-741573_960_720-750x563

Η κυστεΐνη -L είναι ένα αμινοξύ που γίνεται από ανθρώπινα μαλλιά και τα φτερά  από πάπιες. Χρησιμοποιούνται για την γεύση στο κρέας και μαλακώνει τα ψωμιά και τα αρτοσκευάσματα.

Το WebMD αναφέρει ότι μπορεί να προκαλέσει εμετό, διάρροια, δυσκοιλιότητα, εξανθήματα, πυρετό, κεφαλαλγία,υπνηλία, χαμηλή πίεση του αίματος και ηπατικά προβλήματα.

9. Συνταγογραφούμενα Φάρμακα

7035932329_b91d092854_b-750x562

Υπάρχει ένα ανησυχητικό ποσό  συνταγογραφούμενων φαρμάκων στις ζωοτροφές για τα κοτόπουλα όπως τα αντικαταθλιπτικά, ακόμη και μερικά απαγορευμένα φάρμακα.

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins διαπίστωσε ότι αυτές οι απαγορευμένες φαρμακευτικές αγωγές καταλήγουν σε προϊόντα κοτόπουλου στα εστιατόρια fast food.

10. Διμεθυλοπολυσιλοξάνη

4460621732_ffe2dea28a_z

Αυτή είναι μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται συνήθως στον στόκο και στα εμφυτεύματα στήθους. Επίσης, περιέχει φορμαλδεΰδη, μια χημική ουσία που είναι γνωστό καρκινογόνο.

Πηγές:

Work Safe BC

Moral Low Ground

Dr. Hyman

Real Farmacy

Toxnet

McCruelty.com

Live Science

Wikipedia

NaturalNews.com

OregonState.edu