Δέκα οικογένειες που ελέγχουν τον κόσμο και την ζωή μας

Ίσως έχετε ακούσει τη θεωρία ότι σχεδόν όλα τα χρήματα στον κόσμο ελέγχονται από τις πλουσιότερες οικογένειες. Μερικές από αυτές τα ξοδεύουν για τα πράγματα που θέλουν και άλλες προτιμούν να ζουν ήσυχη ζωή.

Αλλά όλες μοιράζονται το γεγονός ότι η θέση τους στην κοινωνία περιβάλλεται από πολλά μυστήρια. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτές οι οικογένειες ελέγχουν τους προέδρους όλων των χωρών και ολόκληρου του κόσμου.

Οι Ροκφέλερς

Υπάρχουν διάφοροι θρύλοι γύρω από το χρηματικό ποσό που έχουν οι Ροκφέλερς. Κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό, αλλά σύμφωνα με διαφορετικές πηγές, εκτιμάται ότι είναι από 1 έως 3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η οικογένεια έγινε διάσημη χάρη στον Τζον Ροκφέλερ, ο πρώτος εκατομμυριούχος. Στα τέλη του 19ου αιώνα, η οικογένεια είχε τον έλεγχοι του 90% της συνολικής αγοράς πετρελαίου στις ΗΠΑ. Σχεδόν όλες οι σύγχρονες πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ άρχισαν με τους Ροκφέλερς.

Οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι έκαναν την κατάσταση της οικογένειας καλύτερη. Βοήθησαν τόσο την γερμανική πλευρά όσο και τους συμμάχους. Τώρα, εκτός από τις τράπεζες και το πετρέλαιο, οι Ροκφέλερς κάνουν φιλανθρωπία και κερδίζουν cryptocurrency.

Οι θεωρητικοί της συνωμοσίας πιστεύουν ότι τα μέλη της οικογένειας Ροκφέλερ είναι πρόεδροι μιας μυστικής παγκόσμιας κυβέρνησης και ακολουθούν την ιδέα του «χρυσού δισεκατομμυρίου».

Οι Μόργκανς

Πολλές θεωρίες περί πολιτικής πιστεύουν ότι οι Μόργκανς καθορίζουν την πολιτική πορεία των ΗΠΑ και ελέγχουν όλες τις τράπεζες στον κόσμο.

Το πρώτο άτομο στην οικογένεια, ο Τζον Πιερπόντ Μόργκαν, ξεκίνησε την πρώτη οικονομική αυτοκρατορία στις ΗΠΑ. Πούλησε όπλα κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου και σχεδόν εκδιώχθηκε για αυτό.

Το 1907, σταμάτησε την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.

Ακόμα και τώρα, οι Μόργκανς είναι μία από τις πιο σημαντικές οικογένειες στον τραπεζικό τομέα. Έχουν υποκαταστήματα όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και στην Ευρώπη. Ορισμένα μέλη της οικογένειας επίσης είχαν τον έλεγχο της General Motors και της General Electric.

Ο οίκος των Σαούντ

Ο οίκος των Σαούντ είναι η βασιλική δυναστεία που κυβερνά τη Σαουδική Αραβία από το 1932. Ο επικεφαλής της οικογένειας είναι ο βασιλιάς Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ και ο αριθμός των μελών της οικογένειας σε αυτή τη δυναστεία είναι περίπου 25.000.

Ο επικεφαλής της οικογένειας έχει την απόλυτη πολιτική εξουσία και τα μέλη της οικογένειας έχουν σημαντικές κυβερνητικές και στρατιωτικές θέσεις. Τα μέλη της οικογένειας του οίκου των Σαούντ μπορούν να πάρουν οποιαδήποτε δουλειά θέλουν μέσα στη χώρα. Ελέγχουν επίσης περίπου το 20% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου.

Οι Ρότσιλντς

Οι Ρότσιλντς ήταν μια από τις πλουσιότερες οικογένειες στον κόσμο την εποχή του Ναπολέοντα. Η δυναστεία ξεκίνησε από τον Μάγιερ Ρότσιλντ. Στη Γερμανία, είχε μια τεράστια τραπεζική δραστηριότητα και δημιούργησε τη δική του οικονομική αυτοκρατορία. Όταν πέθαινε, άφησε μια διαθήκη στους κληρονόμους του, όπου εξέφραζε την επιθυμία του για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να ελέγχεται η αυτοκρατορία και οι Ρότσιλντς ακολουθούν αυτούς τους κανόνες για περισσότερα από 200 χρόνια.

Έχουν υπάρξει πολλές διαφορετικές θεωρίες και φήμες γύρω από την οικογένειά τους. Κάποιοι λένε ότι ελέγχουν όλα τα χρήματα στον κόσμο και σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Άλλοι πιστεύουν ότι οι Ρότσιλντς υποστηρίζουν και ενθαρρύνουν τους περισσότερους από τους πολέμους.

Το ποσό των χρημάτων που έχουν οι Ρότσιλντς υπολογίζεται ότι είναι περίπου 2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Κάνουν επενδύσεις, ελέγχουν εμπορικές συναλλαγές και τραπεζικές εργασίες, κατέχουν αρκετούς αμπελώνες και εταιρείες που παράγουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Οι Μπαρούχ

Αυτοί έχουν λιγότερα χρήματα από τους Ρότσιλντς και τους Ροκφέλερς, αλλά σίγουρα έχουν περισσότερη επιρροή. Ο Μπέρναρντ Μπαρούχ, ο άνθρωπος που ξεκίνησε αυτή την οικογένεια υπήρξε σύμβουλος 5 προέδρων των ΗΠΑ και στενός φίλος του Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ. Ήταν ο άνθρωπος που εφηύρε τον όρο “Ψυχρός Πόλεμος” και είχε τον έλεγχο της ατομικής βόμβας. Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ήταν το πρόσωπο που δημιούργησε την παγκόσμια κυβέρνηση.

Υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες για τον κληρονόμο της αυτοκρατορίας Μπαρούχ.. Είχε 2 κόρες και ένα γιο. Ο γιος του, Μπέρναρντ Μπαρούχ ο νεώτερος πέθανε στη δεκαετία του ’90. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα εγγόνια του Μπέρναρντ. Μερικοί πιστεύουν ότι είναι κρυμμένα και ότι εξακολουθούν να ελέγχουν την αμερικανική κυβέρνηση.

Οι Γουόλτονς

Το 1962, ο Σαμ Γουόλτον άνοιξε το πρώτο κατάστημα Walmart. Έτσι έκανε τον εαυτό του έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Με την πάροδο του χρόνου, η αλυσίδα Walmart έγινε το μεγαλύτερο κατάστημα αλυσίδων στις ΗΠΑ.

Μετά το θάνατο του Σαμ, η εταιρεία ελέγχεται από τη σύζυγό του και τα 4 παιδιά. Εκτός από τα σούπερ μάρκετ, η οικογένεια ελέγχει την Arvest Bank, κατέχει επίσης μια συλλογή έργων τέχνης και διευθύνει ένα οικογενειακό φιλανθρωπικό ταμείο.

Ο οίκος του Ουίνδσορ

Ο οίκος του Ουίνδσορ είναι η βασιλική οικογένεια της Μεγάλης Βρετανίας. Επί του παρόντος, ο επικεφαλής της οικογένειας του Ουίνδσορ είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘. Είναι επικεφαλής της Εκκλησίας και αρχηγός των στρατιωτικών δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας.

Εκτός από τη Μεγάλη Βρετανία, η Ελισάβετ Β ‘είναι η βασιλεύς μονάρχης 15 ανεξάρτητων χωρών. Όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας ζουν ήσυχη ζωή, υπηρετούν στον στρατό και ασχολούνται με την φιλανθρωπία.

Οι Μέρντοχς

Άρχισαν να χτίζουν την αυτοκρατορία τους στην Αυστραλία. Ο Κιθ Μέρντοχ ήταν πολιτικός αναλυτής- δημοσιογράφος σε μία από τις εφημερίδες της Μελβούρνης. Όταν ο Κιθ πήρε την θέση του συντάκτη, αύξησε τις πωλήσεις της εφημερίδας και αργότερα έγινε CEO.

Ο γιος του Ρούπερτ ήταν επίσης δημοσιογράφος. Μόλις απέκτησαν τον έλεγχο όλων των κορυφαίων μέσων ενημέρωσης της Αυστραλίας, δημιούργησαν την News Corporation. Τώρα, οι Mέρντοχς ήταν ιδιοκτήτες της 20th Century Fox, Fox News, Myspace, και Dow Jones. Η News Corporation κατηγορήθηκε για παράνομη τηλεφωνική παρακολούθηση της βασιλικής οικογένειας, διασημοτήτων και δωροδοκίας της αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων.

Οι Όπενχάιμερς

Κατέχουν τα περισσότερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο. Ο πρώτος άνθρωπος της οικογένειας, ο Έρνεστ Οπενχάιμερ μετακόμισε στο Κίμπερλι της Νότιας Αφρικής όπου έγινε δήμαρχος της πόλης και στη συνέχεια ο επικεφαλής μίας από τις εταιρείες διαμαντιών. Σύντομα, μονοπώλησε την παγκόσμια αγορά διαμαντιών.

Τώρα, η αυτοκρατορία διαμαντιών κυβερνάται από τον εγγονό του Έρνεστ,Νίκι Όπενχάιμερ. Η οικογένεια παράγει και πωλεί όχι μόνο διαμάντια αλλά και χρυσό, σίδηρο, πλατίνα και βιομηχανικά ορυκτά.

Οι Πρίτζκερς

Εβραίοι μετανάστες από την Ουκρανία μετακόμισαν από το Κίεβο στο Σικάγο το 1881. Κατέχουν την εταιρεία Hayat, μια ξενοδοχειακή επιχείρηση που πωλεί ξενοδοχεία και περιηγήσεις σε θέρετρα. Η εταιρεία διαθέτει 777 ξενοδοχεία σε 54 χώρες.

Οι Πρίτζκερς έχουν το δικό τους βραβείο αρχιτεκτονικής και τώρα ζουν στο Σικάγο όπου άνοιξαν την δική τους αρχιτεκτονική τους σχολή. Αυτή η οικογένεια καθορίζει τον τρόπο που δείχνει η πόλη.