Το παγκάκι της φιλίας: Μια φανταστική ιδέα ενός μαθητή
Ωραία δεν θα ‘ταν να το δούμε και στα ελληνικά σχολεία;

Όπως αναφέρει το familyinaction.gr όταν η οικογένεια του Κρίστιαν Μπακ σκεφτόταν να μετακομίσει στη Γερμανία το 2013, η μητέρα του του έδειξε κάποια φυλλάδια από σχολεία για να διαλέξουν μαζί σε ποιο θα πήγαινε.

Σε ένα απ’ αυτά τα φυλλάδια, ο Κρίστιαν είδε μια φωτογραφία με ένα παγκάκι στο προαύλιο του σχολείου. Λεγόταν «παγκάκι της φιλίας» και σ’ αυτό μπορούσε να καθίσει όποιο παιδί αισθανόταν μόνο στο διάλειμμα, δίνοντας σήμα στα άλλα παιδιά να το καλέσουν να παίξει μαζί τους.

BBGrayacademy1

Ο Κρίστιαν ενθουσιάστηκε με την ιδέα και, όταν η οικογένειά έμεινε τελικά στις ΗΠΑ, αποφάσισε να βάλει και στο δικό του σχολείο ένα «παγκάκι της φιλίας».

«Δεν μου άρεσε να βλέπω κάποια παιδιά να είναι μόνα τους στο διάλειμμα, ενώ όλοι οι άλλοι παίζουν με τους φίλους τους» λέει ο Κρίστιαν.
769e1553f22fbba81b7cb0efc0aea021

Έτσι πρότεινε την ιδέα του στον διευθυντή του σχολείου και οι δυο τους έπιασαν αμέσως δουλειά για να εγκαταστήσουν ένα τέτοιο παγκάκι στο σχολείο. Σήμερα, περίπου 2.000 σχολεία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παγκάκια της φιλίας και ο Κρίστιαν ταξιδεύει απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας για να τα εγκαινιάσει!

buddybench06-03

Είναι μια απλή και αποτελεσματική ιδέα που καταπολεμά τη μοναξιά που μπορεί να νιώθουν μερικά παιδιά στο σχολείο. Ένας χώρος που δηλώνει στους άλλους ότι θέλεις να κάνεις παρέα μαζί τους αλλά δεν ίσως δεν ξέρεις πώς να τους προσεγγίσεις.

Πηγή: familyinaction.gr