Ξυλουργός έφτιαξε αντίγραφο της κιβωτού του Νώε και την ετοιμάζει για το πρώτο της ταξίδι

Ένας Ολλανδός ξυλουργός που έφτιαξε την κιβωτό του Νώε σε πραγματικές διαστάσεις ανακοίνωσε ότι θέλει να πλεύσει με το 2.500 τόνων πλοίο προς το Ισραήλ.

Η ξύλινη κιβωτός του Γιόχαν Χούιμπερς κατασκευάστηκε πριν από 6 χρόνια και κόστισε περίπου 1.5 εκατομμύριο ευρώ και προς το παρόν είναι ένα δημοφιλές αξιοθέατο στο Ντόρντρεχτ στο νότιο Άμστερνταμ.

Ωστόσο, πρόσφατα ο Χούιμπερς δήλωσε ότι θέλει να πάει με την κιβωτό του στην “γη του θεού” και ψάχνει δωρεές από καλούς Σαμαρείτες για να καταφέρει να πάει εκεί.

Δείτε το βίντεο

“Ο προτιμώμενος προορισμός μου για την κιβωτό είναι το Ισραήλ”, ανέφερε ο 60χρονος Χούιμπερς.

“Μπορεί να ακούγεται τρομακτικό αλλά πιστεύω όλα όσα είναι γραμμένα σε αυτό το βιβλίο”, δήλωσε υποδεικνύοντας ένα αντίγραφο της εβραϊκής βίβλου μεταφρασμένης στα Ολλανδικά.

H κιβωτός έχει μήκος 125 μέτρα, πλάτος 30 μέτρα και ύψος 23 μέτρα.

Ο Γιόχαν Χούιμπερς ψάχνει περίπου 1.3 εκατομμύρια ευρώ που χρειάζονται για να μπορέσει να ταξιδέψει στο Ισραήλ με την κιβωτό του.

“Είναι ένα αντίγραφο του πλοίου του Θεού, οπότε έχει σημασία να το πάω στην γη του Θεού”, ανέφερε ο Γιόχαν.

Μέσα στην κιβωτό υπάρχουν αντίγραφα ζώων όπως αναφέρεται και στην Βίβλο και είναι στην διάθεση των επισκεπτών.

“Μου αρέσει η χώρα και οι άνθρωποι. Δεν υπακούν, κάνουν ό,τι θέλουν, οδηγούν σαν τρελοί, σπρώχνουν ενώ περιμένουν στην ουρά και δεν ακούνε κανένα. Ακριβώς όπως εγώ”, ανέφερε ο Γιόχαν για τους Ισραηλίτες.

Τα ξύλινα ζώα της κιβωτού εκτείνονται σε 5 ορόφους.

Ο Χούιμπερς σχεδίαζε να ταξιδέψει με την κιβωτό στην Βραζιλία αλλά δεν τα κατάφερε καθώς το κόστος για ένα τόσο μακρινό ταξίδι ήταν περίπου 2 εκατομμύριο ευρώ.

Ο Χούιμπερς μέσα στην κιβωτό του.

Η κιβωτός αγκυροβολημένη.

Τα πολλά αντίγραφα ζώων μέσα στην κιβωτό την έχουν κάνει εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό στην Ολλανδία.

Μέχρι στιγμής ο Χούιμπερς έχει μόλις μερικές χιλιάδες ευρώ στην διάθεσή του και θα χρειαστεί ένα θαύμα για να πετύχει τον στόχο του.

[dailymail]