Μόσχα: Γάτα έσωσε εγκαταλελειμμένο βρέφος από το πολικό ψύχος!
Τη ζωή ενός βρέφους, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί κοντά σε έναν κάδο απορριμμάτων μιας πολυκατοικίας της Μόσχας, προστατεύοντάς το από το κρύο με το σώμα της (!), κατάφερε να σώσει μια… γάτα!

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda, ένα αγοράκι, δύο ως τριών μηνών, εγκαταλείφθηκε το Σάββατο (10/1) στο χαρτόκουτο που χρησιμοποιούσε για «σπίτι» η Μάσα, στο κεφαλόσκαλο μιας πολυκατοικίας στο Ομπνίνσκ της περιοχής Καλούγκα.

«Το ζώο ζέστανε το μωρό επί πολλές ώρες με τη θερμότητα του σώματός του», εξήγησε δημοσιογράφος του καναλιού.

Όταν το βρέφος άρχισε να κλαίει, μια ένοικος το άκουσε, βγήκε στο κεφαλόσκαλο και το εντόπισε δίπλα στη γάτα, η οποία δεν σταματούσε να γλείφει το πρόσωπο και τα χέρια του μωρού…

catbaby1

«Οι ένοικοι της πολυκατοικίας είναι βέβαιοι: αν η γάτα δεν είχε πάρει υπό την προστασία της το βρέφος, δεν θα είχε επιβιώσει», σύμφωνα πάντα με το Zvezda.
Η γάτα δεν ήθελε μάλιστα να αφήσει το μωρό ακόμα και όταν έφτασε το ασθενοφόρο, ενώ ακολούθησε τους γιατρούς που το πήραν, μέχρι που ανέβηκαν στο όχημα!

catbaby

Σύμφωνα πάντως με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το ρωσικό κανάλι, το βρέφος ήταν καλά ντυμένο και φορούσε καθαρά και καινούργια ρούχα, ενώ δίπλα του είχαν αφήσει και μερικές πάνες.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η ζωή του μικρού αγοριού, το οποίο εξακολουθεί να νοσηλεύεται, δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, ενώ η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για να εντοπίσει τους γονείς του.

via