11 περίεργες φοβίες που δεν ξέρατε ότι υπάρχουν
Όλοι φοβόμαστε κάτι. Ο φόβος είναι μια στιγμιαία και φυσιολογική αντίδραση, όταν θεωρούμε, ότι η ζωή μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Πολλές φορές ο φόβος μπορεί να εντοπιστεί στις εμπειρίες της παιδικής μας ηλικίας. Για παράδειγμα, μπορεί κάποιος να βρέθηκε σε ένα τρομερό ατύχημα, όταν ήταν παιδί και ως ενήλικος να φοβάται να γρήγορα αυτοκίνητα.

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από φοβίες αναζητούν ιατρική βοήθεια, ώστε να θεραπευτούν από τις φοβίες αυτές. Σήμερα, οι επιστήμονες δίνουν μεγάλη έμφαση στην κατανόηση των φοβιών, ώστε να τις θεραπεύσουν στο μέλλον. Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε μια φοβία. Δείτε παρακάτω μερικές από τις πιο ασυνήθιστε φοβίες που υπάρχουν.

1. Φοβία των μεγάλων λέξεων.

1

Το καλό είναι, ότι κανείς δεν γεννιέται με αυτή την φοβία, αλλά μπορεί να συμβεί εξαιτίας δυσάρεστων παρελθοντικών καταστάσεων.

2. Χρηματοφοβία.

2

Στην ουσία πρόκειται για τον φόβο των χρημάτων. Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αυτή την φοβία έχουν κρίσεις άγχους, όταν δίνουν ή παίρνουν χρήματα. Ακόμα και η όψη των χρημάτων τους προκαλεί πανικό.

3. Φοβία των μαλλιών.

3

Οι άνθρωποι που υποφέρουν από αυτή την φοβία φοβούνται ακόμα και τις τρίχες που υπάρχουν στο σώμα τους.

4.Φοβία των δωματίων.

4

Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή την φοβία φοβούνται να μείνουν στο σπίτι τους και μπορεί να πάθουν μέχρι και κρίσεις πανικού.

5.Ηλεκτροφοβία.

5

Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή την φοβία νιώθουν άβολα με τις ηλεκτρικές συσκευές. Η σκέψη, ότι μπορεί να πάθουν ηλεκτροπληξία τους προκαλεί κρίσεις πανικού.

6.Ανθρωποφοβία.

6


Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή την φοβία φοβούνται την κριτική των άλλων ανθρώπων και παθαίνουν κρίσεις πανικού.

7.Φοβία για την δουλειά.

7

Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή την φοβία φοβούνται ουσιαστικά την δουλειά τους. Αναζητούν την βοήθεια ειδικού για να μην έχουν προβλήματα στον χώρο εργασίας τους.

8.Η φοβία των καθρεπτών.

Man looking at reflection in window

Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή την φοβία φοβούνται τους καθρέπτες ή την αντανάκλασή τους στον καθρέπτη.

9. Φοβία των ευθυνών.

9

Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή την φοβία φοβούνται τις ευθύνες. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός, ότι σε νεαρή ηλικία δεν τους ανέθεταν αρκετές ευθύνες.

10. Φοβία του νέου.

10

Οι άνθρωποι που πάσχουν από αυτή την φοβία φοβούνται να δοκιμάσουν καινούρια πράγματα. Έχουν έναν παράλογο φόβο για οτιδήποτε νέο είναι εκτός της ρουτίνας τους.

11.Ζωοφοβία.

11

Η ζωοφοβία είναι ο φόβος για ορισμένα ζώα και είναι συνηθισμένη στα παιδιά. Κάποια παιδιά φοβούνται τόσο πολύ στην όψη μερικών ζώων που τα πιάνει ταχυκαρδία.