Τι θα συνέβαινε στην Γη αν εξαφανιζόταν ο άνθρωπος
Ταινίες και βιβλία έχουν γραφτεί για το τέλος του κόσμου. Τότε που καιρικά φαινόμενα ή ένας μετεωρίτης καταστρέψουν τη Γη. Λίγα, όμως, έχουν λεχθεί για το τι θα γίνει αν εξαφανιστούν οι άνθρωποι.

Σύμφωνα με βίντεο, δεν θα πάρει πολύ στη Γη να επαναφέρει τον εαυτό της, ωστόσο, η διαδικασία θα είναι τρομακτική.

Στο βίντεο, από το κανάλι του YouTube #Mind Warehouse που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το National Geographic, παρουσιάζονται εικασίες επιστημόνων, πολιτικών μηχανικών και άλλων εμπειρογνωμόνων για το τι θα μπορούσε να συμβεί στη Γη μόλις εξαφανιστούν οι άνθρωποι.

Λίγες ώρες μετά τα περισσότερα φώτα θα σβήσουν, καθώς οι περισσότεροι από τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα είναι σε θέση να «τρέξουν».

ti-tha-synevaine-stin-gi-an-eksafanizotan-anthrwpos-2

Οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής θα ξεμείνουν από καύσιμα, ενώ οι ηλιακοί συλλέκτες ενδεχομένως θα καλυφθούν από σκόνη.

Δύο τρεις ημέρες αργότερα, τα περισσότερα υπόγεια συστήματα μεταφορών θα γεμίσουν νερό, επειδή οι σωλήνες δεν θα λειτουργούν.

Μετά από 10 ημέρες, τα κατοικίδια και τα εκτρεφόμενα ζώα -συμπεριλαμβανομένων δισεκατομμυρίων κοτόπουλων και εκατομμύρια αγελάδων- θα πεθάνουν από την πείνα, ενώ τα μεγάλα σκυλιά θα κυνηγούν τα μικρότερα ζώα.
ti-tha-synevaine-stin-gi-an-eksafanizotan-anthrwpos-3

Με τον καιρό να περνάει η κατάσταση στη Γη θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Μετά από ένα μήνα υπολογίζεται πως το νερό ψύξης των πυρηνικών σταθμών θα έχει εξατμιστεί, γεγονός που θα οδηγήσει σε μια σειρά καταστροφών σε όλο τον κόσμο. Θα προκληθούν καταστάσεις χειρότερες από ότι στην Φουκοσίμα και το Τσερνόμπιλ.

Σύμφωνα με το βίντεο, «συνολικά ο πλανήτης θα ανακάμψει από τη ραδιενεργό μόλυνση μάλλον γρήγορα και εύκολα».

Ένα χρόνο αργότερα, οι δορυφόροι γύρω από τη Γη θα ξεφεύγουν από την τροχιά τους, δημιουργώντας παράξενα «αστέρια» στον ουρανό.

ti-tha-synevaine-stin-gi-an-eksafanizotan-anthrwpos-4

Και τα χρόνια περνάνε και οι πόλεις θα αρχίσουν να χάνονται. Είκοσι πέντε χρόνια μετά την εξαφάνιση του ανθρώπου, πόλεις όπως το Λας Βέγκας και το Ντουμπάι, θα θαφτούν στην άμμο. Ο αέρας βέβαια θα έχει γίνει πιο καθαρός και η ορατότητα θα έχει βελτιωθεί.

Χωρίς τους ανθρώπους οι φάλαινες θα ευδοκιμήσουν και θα αναπαραχθούν, όπως ορίζει η φύση τους.

Τριακόσια χρόνια αργότερα, μεταλλικά κτίρια, γέφυρες και πύργοι θα αρχίσουν να διαλύονται εξαιτίας της διάβρωσης, ενώ 10.000 χρόνια μετά, το μόνο στοιχείο που θα θυμίζει τον άνθρωπο θα είναι ότι έχει κατασκευαστεί από πέτρα, όπως οι Πυραμίδες στην Αίγυπτο και το Σινικό Τείχος στην Κίνα.

Πηγή: iefimerida.gr